turist-erria leverer oplevelser på Ærø. Læs mere om turist-erria.dk.

English  Deutsch
Alt er vand ved siden af Ærø     Find us on Facebook
     
Oplevelser på Ærø    

Tag med ærøtours til Ærø - en rigtig ø

Nedenfor finder du en beskrivelse af vore bogudgivelser, der alle kan købes her på siden - hver for sig eller i rabatpakker.


En nødvendig rejsefører for en tur til Ærø...

   ”ÆRØ BOGEN … en tur til Ærø” er en professionel turguide, der giver en god og seriøs information om Ærø samlet i én bog.
   Det er en speciel oplevelse at blive indført i livet på Ærø i denne bog, der  bør findes med i bagagen på ethvert Ærø-besøg, såvel som i bogreolen hos ærøboerne, der helt sikkert vil lære nyt om deres smukke ø.
   I afsnittet ”BAG OM ÆRØ” fortælles om øens omskiftelige og ofte dramatiske historie, hvor den fra at være opdelt i tre selvstændige hertugdømmer til sidst blev samlet under kongeriget. Du får også de seneste resultater af forskningen omkring Ærøs flag og en beskrivelse af den ærøske befolkning med sæder og skikke på øen. Bogen indeholder ligeledes en detaljeret gennemgang af øens geologi, natur, geografi og de mange muligheder for oplevelser.

  
I afsnittene "ØST-ØEN, MIDT-ØEN og VEST-ØEN" beskrives områderne omkring Marstal, Ærøskøbing og Søby med omgivende landsbyer. Hvert område beskrives separat med kort og stedangivelse for seværdigheder samt muligheder for oplevelser. Forfatteren, der selv er født og opvokset på Ærø, tillægger egne oplevelser i form af små muntre historier, der gør bogen til ganske morsom læsning og på en hyggelig måde beskriver den ærøske folkesjæl.
   Bogen fremtræder smukt i design og layout og de 144 sider er rigt illustreret med utroligt smukke farvebilleder fra det idylliske Ærø. Alle billeder er nøje udvalgt og udgør sammen med teksten en perfekt helhed.

 

ÆRØ BOGEN

Køb Ærø BOGEN ... en tur til Ærø -
klik her

Se afsnit af "ÆRØ BOGEN ... klik her
 

For  Cykelfolket: "5+5 Cykelture på Ærø" .... 

BØGERNE "5+5 CYKELTURE PÅ ÆRØ" indeholder en kort introduktion til Ærø som cykelø samt historiske fakta om Ærø og dens befolkning. De 5 cykelture findes med detaljerede beskrivelser af hver tur med en rig billedillustration. Alle turene udgør en total cykel-distance på ca. 130 kilometer.
   Et detaljeret rutekort samt en "GPS" beskrivelse med nøjagtig angivelse af vejnavne, køreretning og afstande findes for hver tur.
   Teksten indeholder faktabokse om de steder, der besøges på turene og er krydret med små muntre anekdoter og historier om seværdigheder, befolkning, kultur og landbyerne, alt fortalt i et roligt og hyggeligt tempo.
   Turene er ikke lagt for Tour de France entusiaster, men mest for cykelfolket, som elsker at trampe i pedalerne samtidig med at Ærøs skønne natur samt historie og nutid kan opleves i et roligt tempo.
   Bøgerne findes i to udgaver, en trykt version i A5 format, som sendes til dig med post efter køb og en A4 PDF version, som sendes til din e-mail adresse umiddelbart efter godkendt køb. Så skal du selv printe bogen.
 
Cykelbog
Køb "5+5 Cykelture på Ærø" - klik her.... Se afsnit af "5+5 Cykelture på Ærø" - klik her
Læs om at cykle på Ærø - klik her

 

"BYEN RUNDT"  - en nødvendig guide for en
vandretur gennem det gamle Ærøskøbing

Vidste du at den norske læge, Armauer, der løste spedalskhedens gåde, har sine rødder i Ærøskøbing? Få historien og mange andre gode historier i  "BYEN RUNDT"

   Ærøskøbings største attraktion er byen og dens huse, hvoraf næsten alle er utroligt velbevarede. I 2003 blev Ærøskøbing tildelt stor hæder i form af Europa Nostra Prisen for sit bevaringsarbejde med de gamle bygninger.
  
Når du bevæger dig rundt i Ærøskøbings stille, smukke gader, bliver du ført flere hundrede år tilbage i tiden. Hvis du udelukker bilerne og erstatter dem med enkelte hestevogne, så er billedet af byen akkurat, som det var i 17-1800 tallets Ærøskøbing. Prøv at kigge på gadedørene under din vandring. Der findes intet andet sted i Danmark så mange unikke og smukke gadedøre. Dørene er malet i smukt afstemte farver og er utrolig fantasifulde med udskæringer og smukke dørhåndtag. Du passerer Ærøskøbings smukkeste huse og mest idylliske steder på din vandring gennem byen. Følg kortet i bogen, og vi vil føre dig tilbage i tiden og du vil opleve et Ærøskøbing, der var engang før verden "gik af lave".
    Turen "BYEN RUNDT" er på ca. 3 km og der er rigeligt plads til at tage et hvil undervejs. Bogen beskriver husene og menneskene i byen, og er fyldt med mange historier fra de enkelte steder. Du vil helt sikkert glæde dig over den stille tur rundt i byen. 
   Bogen findes i to udgaver - en trykt bog, som vi sender med A-post til den adresse, du opgiver ved bestillingen, eller en PDF fil, som vi sender vedlagt en e-mail til din e-mail adresse umiddelbart efter købet.

 BYEN RUNDT

 Køb "BYEN RUNDT" - klik her

Se afsnit af "BYEN RUNDT" ... klik her
   
BADEHUSENE - en fortællng om badelivet i Ærøskøbing  

   Historien om de ikoniske badehuse i Ærøskøbing er udkommet i bogform. Det er Allan Harsbo, forfatter til en del cykel- og rejseguides samt bøger om Ærø og øhavet, der har skrevet og udgivet bogen med ovennævnte titel på forlaget Bøssehage.

   Ifølge forfatteren, der er beskæftiget i turistbranchen på Ærø, er der sommeren igennem mange spørgsmål om de små huse, og det er vanskeligt at finde en samlet historie om husene. Det er der nu rådet bod på, hvor beskrivelsen er kommet om de små snart 100-årige huse, der stadig står flot ved Vesterstrand og med deres flotte kulører giver et helt specielt præg på strandlinjen ved Ærøskøbing.

   Bogen indeholder også en beskrivelse af badelivets opståen på Ærø med de mange tilløb til opbygningen af en egentlig badekultur, og beretter om den offentlige badning, der begyndte i en badepavillon ved havnen i byen og siden flyttedes til Vesterstrand, hvor danserestauranten, Strandskoven i begyndelsen af 1900-tallet var blevet opført. Vi får historien om de første badehuse, der af diskretionshensyn, med megen møje og besvær opførtes på pæle ude i vandet. En beskrivelse af badelivet omkring husene på stranden, og de mange trusler i form af storme og fredningsmyndighedernes forsøg på at få dem fjernet og alle forhold, der har præget husenes liv ved stranden.

   Alt er krydret med små historier fra forfatterens egne autentiske oplevelser som barn og ung på Ærø. Bogen, der er på 35 sider,  er rigt illustreret med gamle fotos fra Lokalarkivet samt sjove familiebilleder velvilligt stillet til rådighed af borgere i byen og endvidere har Bjørg Kiær med sine smukke nutidige billeder bidraget til, at bogen er et syn værd.

Badehusene - en fortælling om badelivet i Ærøskøbing
Køb "BADEHUSENE - en fortælling om badelivet i Ærøkøbing her Se afsnit af "BADEHUSENE -en fortælling ... " ... klik her


På krydstogt i Øhavet
Følg med på færgeturen fra Svendborg til Ærøskøbing

I denne lille folder kan du følge færgeturen og få en god og god beskrivelse af de små øer, med fakta omkring indbyggere, infrastruktur samt små sjove anekdoter om livet på øerne. som du paserer undervejs i det smukke farvend, der udgør den måske smukkeste sejltur i Danmark.

Du kan  købe "På Krydstogt i Øhavet" her. Prisen er DKK 80,00 inkl. porto og forsendelse.


pÅ kRYDSTOGT I øHAVET